Letnie śniadanie - owsianka z sezonowymi owocami ( Summer breakfast - oatmeal with seasonal fruit)

Pyszne, świeże i kolorowe śniadanie na letnie poranki. Zapraszam do gotowania razem ze mną!

Potrzebne składniki (2 porcje):

  •  szklanka płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka (używam kokosowego, ale możecie zastąpić je dowolnym mlekiem bądź wodą)
  • łyżka wiórków kokosowych
  • szczypta cynamonu
  • miód (do smaku)
  • owoce (dowolne, ja używam malin i porzeczek)


Przepis:
  • W rondelku umieszczam płatki owsiane i mleko. Gotuję na średnim ogniu, co chwilę mieszając, do momentu, aż płatki zmiękną (po zagotowaniu jest to ok. 10 min) 
  • Po ugotowaniu do płatków dodaję wiórki kokosowe, cynamon oraz miód do smaku, dokładnie mieszam
  • Całość wykładam i dekoruję owocami
 Smacznego!


Delicious, fresh and colourful breakfast for summer mornings. Let's cook it together!

Ingredients (2 portions):
  • 1 cup oats
  • 2 cups milk (I used coconut milk, but feel free to substitute it with any other milk or water)
  • 1 tbsp coconut shreds
  • pinch salt
  • honey (to taste)
  • fresh fruit (optional, I used raspberries and red currant)
Recipe:
  • I'm putting oats and milk into a pot. I'm boiling it on medium heat mixing from time to time not to let it burn. I'm waiting for the oats to get soft, which takes about 10 minutes
  • After that I'm adding coconut shreds, cinnamon and honey
  • I'm putting the mixture into the bowls and topping off with fresh fruit
 Enjoy!

You Might Also Like

0 komentarze

Follow by Email

O mnie

Moje zdjęcie
Witajcie! Na moim blogu chciałabym dzielić się swoimi pasjami i pomysłami. Zapraszam!

Send Quick Message

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Breaking News

Search This Blog

Recent

Author

Popular Posts

Random

Flickr

LATEST POSTS