Sernik na zimno z jeżynami (No bake cheesecake with blackberries)


Witajcie! Dzisiaj przedstawię Wam przepis na ciasto, który jest w mojej rodzinie od dwóch pokoleń! Jest to fantastyczny sernik na zimno z owocami! Jest bardzo delikatny i kremowy. Zapraszam do wspólnego gotowania :)

Hi! Today I would like to present you with a recipe for a perfect no bake cheesecake! It's really delicate and creamy! Enjoy!

Składniki: 
- 2 l mleka
- 0,5 kg śmietany 18%
- 5 jajek
- 20g masła
- 3/4 szklanki cukru i 1 opakowanie cukru wanilinowego
- galaretka (użyłam galaretki o smaku leśnych owoców
- jeżynyyyy!

Przepis:
  1. W garnku podgrzewamy mleko (do momentu aż prawie zacznie się gotować), jajka ze śmietaną mieszamy w osobnym naczyniu do połączenia.
  2. Gdy mleko się podgrzeje dodajemy do niego jajka i śmietanę i podgrzewamy parę minut aż powstaną małe grudki serka (nie możemy doprowadzić do wrzenia! całość mieszamy od czasu do czasu!) 
  3. Powstały serek po paru minutach odcedzamy z bezbarwnego płynu i odstawiamy do ostudzenia
  4. Masło ubijamy z cukrem do momentu uzyskania jasnej i puszystej masy oraz roztopienia się cukru
  5. Ostudzony serek dodajemy po łyżce do masła, ubijamy parę minut, do uzyskania gładkiej masy
  6. Galaretkę przygotowujemy w nieco mniejszej ilości wrzątku
  7. Masę serową przekładamy do formy wysmarowanej masłem, dodajemy jeżyny i lekko ściętą galaretkę
  8. Całość wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc
Gotowe!!!

Mam nadzieję, że przepis Wam się spodobał! Napiszcie w komentarzu co myślicie i czy zrobicie go w domu! ;)

Ingredients:
- 2 l milk
- 0,5 kg cream 18%
- 5 eggs
- 200g butter
- 3/4 cup sugar and 1 package vanilla flavoured sugar or a splash of vanilla extarct
- 1 package jelly
- blackberries

Recipe:
  1. Heat up your milk until it's just about to boil, mix the eggs together with the cream until combined
  2. Add the mixture to the milk and heat up for a few minutes (stir it from time to time and don't bring it to a boil, just heat it up!) until you are able to see little clupms of cheese
  3. Drain the cheese from the colorless lotion and leave to cool
  4.  Beat the butter together with the sugar until light and fluffy
  5. Add the cheese to the butter and beat together until smooth
  6. Pour the mixture into your baking tin that has been greased with butter
  7. Prepare your jello using a little les water than you normally would
  8. Add the blackberries and the jelly on top of thye cheesecake and leave in the fridge overnight
Ready!

Hope you liked the recipe! If you decide to recreate it leave me a comment!  

You Might Also Like

0 komentarze

Follow by Email

O mnie

Moje zdjęcie
Witajcie! Na moim blogu chciałabym dzielić się swoimi pasjami i pomysłami. Zapraszam!

Send Quick Message

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Breaking News

Search This Blog

Recent

Author

Popular Posts

Random

Flickr

LATEST POSTS